Lækker outdoor mad fra naturens spisekammer

Vildplukket Kogebogen er titlen på en moppedreng af en kogebog med 250 lækre opskrifter på outdoor mad af den mega-lækre slags. Det særlige er, at alle råvarer er vildplukkede svampe og planter fra naturen.

Bogen rammer med stor fantasi og kreativitet lige ned i en trend, der handler om at bruge naturen som spisekammer. Der er da også – som kogebogen viser – uendelige muligheder for at sanke endog meget velsmagende føde. Det handler om at vide, hvor man finder outdoor mad og hvad, der kan bruges i køkkenet. Husk en god kniv til dine naturoplevelser.

Forfatterne Lena Flaten og Niki Sjölund ser naturen som et spisekammer og har som mål at lære fra sig i kunsten om at anvende, udnytte og forædle de vildplukkede ingredienser fra eng, skov og strand.

Outdoor mad kan noget

Opskriftsbogen giver inspiration til at anvende de vildplukkede svampe og planter til tyttebærchutney, granolie, syreneddike, suppe og snobrød med ramsløg – samt masser af andre lækre retter.

Bogen indeholder desuden nyttig viden om planter og svampe og ikke mindst en guide til, hvor ingredienserne kan findes i naturen. Kogebogen indeholder nemlig nyttige informationer om voksesteder i Danmark, kendetegn for den enkelte svamp og plante. Med Vildplukket – Kogebogen er du godt på vej til at opbygge dit helt eget hjemmelavede spisekammer med outdoor mad.

Bæredygtig mad fra naturens køkken

Forfatterne har hele livet dyrket passionen for naturlig mad.

Niki Sjölund er vokset op i den sydlige del af Lapland og har været kok på Gro og Ekstedt i Stokholm. I dag lever han af at plukke ingredienser i naturen til andre restauranter. Han har desuden skrevet bøgerne Vildplukket og Vilde Svampe.

Medforfatter Lena Flaten er oprindelig fra Norge og driver i dag restauranten Flammans Skafferi i den svenske by Jämtland. Hun er anerkendt som en af Sveriges bedste outdoor kokke og har en stor passion for lokalt produceret mad og økologi. Søg flere gode råde på Friluftsrådet side – Spis naturen lige nu. Bon appetit.