Yoga er en fysisk, mental og spirituel praksis, der opstod i Indien. Målet med yoga er at forene det individuelle selv med det guddommelige. Yoga beskrives ofte som en rejse, og stillingerne er kun en del af praksis.

Der er mange forskellige stilarter af yoga, men alle deler det samme mål om forening. Ashtanga yoga er en form for yoga bragt til USA af K. Pattabhi Jois, som lærte praksis i Indien. Det er en energisk yogastil, der har fået sit navn fra yogaens otte lemmer, som er etiske principper, der guider udøvere mod oplysning.

Yoga er den perfekte måde at starte din dag på

Jeg elsker at dyrke yoga. Det er en fantastisk måde at starte min dag på og centrere mig selv. Jeg har det så meget bedre efter en yogasession – mere fleksibel, afslappet og fokuseret. Yoga er en vidunderlig måde at forbinde med min krop og sind.

Det er fantastisk at finde den ro og afslapning, jeg har brug for i mit travle liv. Min yogapraksis har hjulpet mig meget på denne rejse for at tabe mig og blive sund. Jeg har tabt mig 10 kilo indtil videre, og selvom det har været langsomt, føles det godt.

Jeg har ikke nogen større begrænsninger. jeg forkæler mig selv en gang imellem, og jeg er ikke så hård ved mig selv, som jeg ville være, hvis jeg lavede andre typer diæter.

Ja, yoga er en fremragende træningsform!

Ja, yoga er en fremragende form for motion. Det kan hjælpe med at forbedre fleksibilitet, styrke og balance. Og det kan også hjælpe dig med at slappe af og stresse af. Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved yoga? Yoga kan hjælpe med at lindre stress, forbedre din fysiske kondition og booste dit humør.

Meditation der også er en del af yoga, hjælper din mentale sundhed. Og her er det blevet populært at dyrke meditation med krystaller som disse på Krystalsten.dk.

Fordelene ved yoga: Styrke, fleksibilitet og mindfulness

Sanskritordet yoga kommer fra roden yuj, som betyder at deltage. Yoga er processen med at forbinde vores individuelle bevidsthed med den universelle bevidsthed. Dette kan gøres gennem forskellige teknikker såsom meditation, kontemplation og mantra-gentagelse.

Yoga er en måde at forbinde med vores inderste essens og opleve ægte fred og tilfredshed. I oldtiden var yoga ikke kun et system af fysiske øvelser. Det var en livsstil, der omfattede al praksis, der fører til rensning af krop, sind og ånd. Disse praksisser omfattede moralsk disciplin, rigtig adfærd (etik), rigtig holdning og rigtig viden (de mange veje til sandhed). Hatha Yoga er det mest udbredte yogasystem i Vesten. Hatha betyder kraft eller intention.

Hatha Yoga er et system af fysiske øvelser (asanas) og vejrtrækningsteknikker (pranayama). Fysiske øvelser bruges til at kontrollere krop, sind og følelser.

Den bedste yogamåtte

Når du tænker på yoga, er det første, du kommer til at tænke på, sandsynligvis en yogamåtte. Yogamåtter er en vigtig del af yogaøvelsen, og der er et par ting, du bør vide, før du køber en.

Den første ting, du skal overveje, er tykkelsen. En tykkere måtte vil være mere komfortabel og give mere støtte, men den vil også være tungere og sværere at flytte rundt på. Hvis du planlægger at rejse med din måtte, kan en tyndere måtte være en bedre løsning.

En anden vigtig faktor er klæbrighed. Du vil have en måtte, der bliver på plads og glider ikke, især ikke hvis du træner i sved. Hvis du har følsom hud, skal du kigge efter en måtte, der er fri for PVC og andre skrappe kemikalier.

Endelig skal du overveje størrelsen på måtten. Måtten skal passe til din krop, og det er derfor vigtigt du prøver den inden du endeligt beslutter dig for at købe den.